logo

Hi

Betsy de Boer

BA, ME Hons Fine Art Schilderen
Hogere Graad Schilderkunst
Specialisatiegraad Schilderkunst

Geboren in de 60 er jaren in Amsterdam. Jaren van verandering, dynamiek, hippies, weg met de burgerlijkheid, omver werpen van de seksuele moraal en het streven naar vrijheid.

Dit is Betsy’s verhaal

Kort na haar geboorte overleed haar moeder wat voor haar en haar gezinsleden diepe sporen achter liet.

Na enkele jaren kwam er een stiefmoeder in het gezin, een stiefmoeder zoals we ze kennen uit de sprookjes. Een onveilige thuissituatie, koud en kil maakte dat ze al vroeg haar ouderlijk huis verliet en op kamers ging wonen.

Ze begon met de kweekschool, waar ze al snel te horen kreeg, ‘Je hoort hier niet thuis je moet naar de kunstacademie!’.

Toch heeft ze de kweekschool afgemaakt en zelfs een korte tijd in het onderwijs gewerkt. Maar dat bracht niet wat ze wilde.

Ze besloot in 1974 als au-pair naar Engeland te verhuizen.

Van werken in een fabriek, in een restaurant, als postbode, naar werken op een reisbureau klom ze op en diende zich eindelijk de kans aan om te kunnen starten met de kunstacademie.

Het basisjaar deed ze in Londen en daarna in Cardiff op de ‘South Glamorgan Institute of Higher Education’ (Wales, GB) omdat die goed stond aangeschreven.

De kunstacademie heeft ze met goed gevolg doorlopen en met een ‘Bachelor of Art’ afgesloten en daarna haar ‘Master in Art Education’ behaald aan de ‘University of Wales’ ook in Cardiff.

Na 10 jaar, in 1983 keert zij terug naar Nederland en ontwerpt ze een huis gebaseerd op een klavertje vier binnen een experimenteel woningbouw project. In 1986 start ze met haar toenmalige partner, de bouw van hun eigen (lemen) huis, een serieus (kunst)project dat een kleine 10 jaar duurde.

In 1995 start ze de 5-jarige deeltijdse kunstopleiding, ‘Hogere Graad Schilderkunst’ aan
‘De Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten’ te Arendonk (België),

Gevolgd door de 3-jarige opleiding ‘Specialisatiegraad in de Schilderkunst’ aan de zelfde academie.

Ze heeft beiden afgerond met een getuigschrift.